Elu

Kuidas kaotatud raha “tagasi teenida”

Ma ei mäleta, et ma kunagi varem oma elus raha oleksin kaotanud. No võib-olla mingi paar euri on taskust välja libisenud, aga eile juhtus nii, et ma toppisin enne välja minekut 20 euri taskusse ja kui ma koju tagasi jõudsin, siis seda seal enam ei olnud. Ja kes mind tunneb, see teab, et ma olen KOOHUTAAV kaotaja! Mis tähendab seda, et ma ei suuda lihtsalt õlgu kehitada ja eluga edasi minna. Ma ei saa lihtsalt leppida sellega, et ma olin lohakas ja sellepärast jäin rahast ilma. Mul on vaja oma peas leiutada mingeid viise, kuidas seda nö. tasa teha 😀 Ma pean oma peas tekitama illusiooni, et see raha on kuidagi asja ette läinud või et ma olen selle mingil viisil tagasi teeninud.

Seega võite juba eeldada, et ega ma niisama magama ei saanud minna. Ei! Ma pidin umbes 30 minutit silmad pärani lage vahtima ja mõtlema selle inimese õnne üle, kes mu 20 eurise üles korjas. Äkki oli mõni kodutu ja kuna ma iga kord neid kohvikutes ignon, kui nad minu käest raha tulevad kerjama, siis tõenäoliselt karma maksis kätte. Või äkki hoopis see klienditeenindaja, kellele ma tippi ei jätnud ja nüüd siis sai kõikide nende eelmiste kordade eest, kui ma paar tundi ühe veinipokaali taga tiksusin ja sentigi tippi ei jätnud. Tundub mõistlik, eks ole! 😀 Seega sain enam-vähem rahuliku südamega magama minna.

Hommikul ärgates mul of course ei olnud süda üldse rahul ja ma aina ketrasin seda kahekümne eurose teemat enda peas. Kus ma ikkagi selle maha pillasin? Miks ma kotti kaasa ei võtnud? Miks mul rahakotti pole? Miks ma seda pükste taskusse ei pannud? Miks ma üldse pidin selle 20 eurise kaasa võtma, kui mul seda vaja ei läinud? Miks ma üldse välja läksin…oleks võinud vabalt kodus passida ja Forrest Gumpi lõpuni vaadata ja vara magama minna!

Seega mul oli vaja välja mõelda mingi geniaalne plaan, kuidas seda raha “tagasi teenida”.

Esimene idee, mis mul pähe turgatas, oli see, et ma jätan mõni kord välja sööma minemata. Selles mõttes, et kui ma ei oleks seda 20ne eurist ära kaotanud, siis ma ju läheks ja nõnda oleks raudselt 20 euri kulu garanteeritud. Kui ma aga minemata jätan ja selle asemel kodus süüa teen, siis olengi omadega tasa.

Teine variant on näiteks Netflix maksmata jätta. See aga ilmselt oleks põhjendamata karistus mu lastele, seega see variant ei läheks läbi 😀

Siis oleks veel võimalus midagi maha müüa. Kui ma seda raha poleks ära kaotanud, siis ma ei elu sees ei viitsiks midagi maha müüa, seega seda teed mööda minnes saaks ka ju selle kaotatud raha tagasi teenida?

Või jätan paar järgmist korda poest kord nänni ostmata.

Siiamaani kõige geniaalsem idee, mis mul tekkis oli see, et ma üks kord leidsin maast 5 euri, seega ma olen tegelikult ainult 15 euriga miinuses. No ja nüüd, kui ma järgmine kord poodi lähen ja mõnda 15 eurist asja tahan osta, siis ma jätan selle poodi ja olengi omadega tasa 😀

Igatahes fakt on see, et mind tõenäoliselt veel mõnda aega jääb see 20 eurine härima 😀 Nii kaua kindlasti, kuni ma enda peas seda kuidagi kavalalt kuludesse pole kandnud 😀

2 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga