Elu

Vanaonud ja sensuaalne bachata

Siin Malagas on üks äge baar, kus iga päev saab tasuta erinevaid tantse õppida. Salsa, bachata, merengue…

Meie käisime seal Marjuga alguses ainult linna parimaid mohhitosid teha. Tantsida me seal oma puuduliku tantsuoskuse ja vähese enesekindluse tõttu ei julgenud. Aga me lubasime pühalikult kuude viisi, et me võtame ennast kätte ning lähme salsat õppima, et me saaksime lisaks mohhitode joomisele seal ka pisut jalga keerutada. Lõpuks see ime juhtus ja alates eelmisest veebruarist on kaks korda nädalas üks tunnike sisustatud salsa õpingutega. Ja ma olen nii rahul! Lõpuks ometi saab Chiquitasse minna nii, et ei pea iga kord häbist oma varbaid vahtima, kui keegi tantsima kutsub. Just eile käisime ja taaskord ei pidanud pettuma. Mohhitos oli küll mingi kummitükid sees, aga no pole hullu..7 euro eest peakski midagi ekstra olema! 😀 Aga tantsida sai korralikult.

Aga Bachata. Lubage mul tutvustada…siin see on:

Tundub hästi sensuaalne, eks ole! Bachata on ideaalne tants meeste(või naiste) lantimiseks! Või siis, kui sa oled eriti haledalt üksik (nagu mina) ja vajad pisut inimkontakti. 😀 Lähed kusagile baari, võtad veinipokaali, seisad kusagil mõne sekundi ja oledki juba tantsuplatsil sensuaalselt mehe külge liibumas 😀 Milline elu meil siin Hispaanias on, eks ole!

No igatahes eelmine aasta me väga Bachatani ei jõudnudki. Pigem keskendusime salsale ning viimane kuu kiirelt võtsime põhisammud läbi. Ja juba siis ma mõtlesin, et kuigi mulle see muusika meeldib, siis ma tunnen ennast kuidagi…ebamugavalt.

Kuidas ma nüüd seletan. Bachata on väga “haardes” tants. Seda on kõige mugavam tantsida korralikus kontaktis. Tunnetad mehe liikumist ja õõtsud kaasa.

Ja noh! Ideaalses maailmas oleks meie grupis ainult kuumad latiinod ja eriti nägusad hispaania noormehed. Aga me ei ela muinasjutus, eks ole! No päris tore oleks, kui oleks lihtsalt enam-vähem noored mehed. Või alla 40ne. Kasvõi alla 40ne!

Aga ei ole nõnda 😀 Meie grupis on eranditult kõik vanamehed. Kõik on 40 pluss vanuses. Ehk siis nende poolt vaadatuna on ju elu päris ilus. Tantsid ühe nägusa neiuga ja siis teise nägusa neiuga. Aga minu poolt vaadatuna..selline tunne, et oled kusagil pulmas ja eriti nilbe vanaonu Vello kutsus tantsima ja viisakusest lähed ja kannatad ära selle viis minutit. Ainult, et trennis on vaja terve tunni seda 6 erineva Velloga teha. Meil oli veel eelmine kuu üks nooruke Antonio, kes seda meeste keskmist vanust iga korralikult alla tõmbas, aga tema pani ka minema ning jättis meid onu Vellodega omapäid. Kuidas sa julgesid, Antonio!

Ja nüüd ongi nii. Kuu aega tantsime salsat ja elu on ilus ja siis kuu aega Bachatat, kus elu ei ole nii ilus 😀 Kui see gripihooaeg pihta hakkab, siis ma vist jään vabatahtlikult kuuks ajaks haigeks 😀

Me juba mõtlesime Marjuga, et läheme algajate gruppi tagasi 😀 Seal on keskmine vanus ikka 20 aastat madalam.

Ja kui keegi nüüd tuleb väitma, et issand issand, ega sa seal meestega flirtimas ei käi, ikka tantsu õppimas, siis mine tantsi ise kuu aega vanaonudega bachatat ja siis tule ütlema mulle, et sa ei EELISTAKS natuke vähem higistavaid noormehi 😀

Aga noh! Killuke õnne on ka ikka. Eelmine aasta oli meil üks 70 aastane ka. See aasta ta õnneks ei tulnud 😀

Ma olen Facebookis ka. Ja Instagramis 😀

6 kommentaari

 • Kris

  Jeebus küll, 40+ on vanaonu?!? Halasta mulle palun!!! Mul on siis üks vanaonu siin kodus ja mina olen selle määratluse järgi vanatädi…. Ja meil on sama vanad lapsed 🙂

  • Liisbett

   Hahaa! Võib-olla nad on 50 pluss 😀 Ma ka täpselt ei tea 😀 Aga no ikka paarkümmend aastat minust vanemad 😀

 • M

  😀 😀 😀 Ma ka tahtsin öelda, et mis sa ajad! 40+ vanuses mehi peaks ma ka ikka pigem omaealisteks 😛 Nood meil seal salsas/bachatas on ikka 60+ ja see eelmise aasta Salvador, talle pakuksin ma lausa 90+, täitsa ilma liialdamata 😀

 • Jinx

  Tantsin Eestis Casa de Bailes hetkel Salsat, Kizombat, Bachatat ja Argentiina Tangot. Olen 27, tunnen, et olen kas keskmises vanuses või mõne grupi puhul äkki isegi kõrgeimas vanuses. Habemega mehi pole. Halli juustega mehi ka pigem mitte. Naisi on igas vanuses ja mõõdus ja oskustega.

  Üldjuhul ütleks, et tore on.

  Keskenduma peaks ainult sellele kui hea on tantsulise liikumise ja üksteise tunnetamise klapp, mitte teise visuaalile või vanusele. Kui tahta Bachatas nö sensuaalselt tantsida siis tuleb lihtsalt oma mees kaasa võtta sinna.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga