Liisbett reisib

Kreeka. Ne on jah ning noogutamine ei?

Kolmapäev oli jälle planeerimise päev. Andsime hommikul hosteli võtmed tagasi ning istusime üsna mitu tundi kohvikus. Kohvikus, kus ma esimest korda Freddo Cappuchinot proovisin (külm kohv koos mingi imelise sefiirivahtu meenutava piimaga) ja ära armusin. Hispaania, mis toimub!? Miks meil midagi sellist ei ole. Meil on ka ju kuum ja meil on ka ju head külma kohvi vaja. 

Igatahes. Otsustasime lõplikult, millistele Kreeka saatrele me läheme ning ostsime esimese otsa praamipiletid ära. Milos, me tuleme! Ja Naxos. Sinna ka. Majutuse koha pealt otsustasime, et magame telgis. Mida meil veel ei olnud 😀 Aga küll ostame! 😀

Kui plaanid tehtud, siis asusime teele oma järgmise majutuskoha poole. Kõigepealt ostsime muidugi selle telgi ära! 😀 Magamiskotte ei ostnud. Matte ka mitte 😀 Ega me kaamlid ei ole, et nii palju kanda jaksame ja no…küll seal telkimisplatsil on raudselt hea pehme muru ja õues on ju kuum ja pole meil midagi vaja! Oi, kuidas me eksisime! 😀

Ahjaa! Kus me ööbisime? Couchsurfing!! Tund aega oli vaja jalutada (sest vaatamata sellele, et bussipilet maksab umbes 1 euro…tasuta on ju odavam…kaks koonrit käisid reisil noh!). No ja tegelikult sellepärast ka, et ikka rohkem seda päris Ateenat näha. Ikka ei olnud ilus! Meil ei õnnestunud üldse kusagile ilusamasse piirkonda sattuda (v.a vanalinn). Ikka need samad vanad koledad paneelmajad. Ja pargid, kus iga puu all magas mõni kodutu. Ja “tänavakunst”. Ainult puud olid kritseldustest pääsenud. Aga kui tõesti enam ühtegi tühja kohta enam ei ole, siis küll nad selle vea ka parandavad…

Midagi ilusat
Midagi ilusat. 1 euroga kilo viinamarju skoorida on ikka ülim!
Ja midagi koledat
Ja midagi koledat. Umbes selline see teekond meie ööbimiskohta oli 😀

Ega me sel päeval midagi muud peale kolimise väga ei teinudki. Kohale jõudes panime kotid maha, käisime poes, sõime ning õhtul ronisime kõrge mäe otsa päikeseloojangut vaatama. Nägime Akropoli kaugelt ka ära. Ilus oli 🙂

Ateena
Ateena

Järgmine hommik hüppasime metroo peale. Metrooga on Ateenas kusjuures naljakas lugu. Kõik väravad on lahti! Me olime ikka ausad inimesed ja ostsime pileti, aga kui oleks tahtnud, siis poleks mingi probleem olnud lihtsalt väravast läbi kõndida. Eelmine õhtu me nii ausad ei olnud ja siis selgus ka tõsiasi, et igas peatuses ei ole väravad lahti 😀 Siis tuleb kaval olla ja koos kellegi teisega väravast läbi minna. Aga no me ei viitsinud mõne euro eest seda nalja korrata (kui tasuta sõita saab, siis me tahame maksta, aga 1 eurone bussipilet on liiga kallis 😀 :D). 

Jõudsime sadamasse, võtsime oma piletid välja ning läksime praami peale. Istekohti muidugi enam ei olnud. Kuna sõit kestis vaid 3 tundi, siis läksime üles teki peale, leidsime sealt kaks plastiktooli ning vaatasime paar esimest tundi merd. Ja otsisime delfiine. Ei leidnud! 😀  Siis hakkas aga nii kuum, et otsustasime hoopis mõned meetrid eemale vetsu ja ukse vahele põrandale istuma minna…kus ma magama jäin 😀 Sinna samma põrandale. Anna-Liisa pool tundi kartis, et ma saan kohe uksega vastu pead. Paar korda olevat millimeetrite küsimus olnud 😀 

Kohale jõudes silmasin “Milos camping” siltidega bussikest, kuhu ma pikemalt mõtlemata peale istusin. Ja siis lihtsalt lootsin, et see on õige buss ja just sinna kämpingusse meil oligi vaja minna. Kusjuures huvitav tähelepanek. Kui üldjuhul tuleb pilet osta bussi sisenedes, siis Kreekas avastasime, et see on hoopis vastupidi. Mis veel Kreekas vastupidi on? Noogutus tähendab “ei” ja pea raputamine “ja”. Ja kui sellest veel vähe ei olnud, siis jah on kreeka keeles nai, mida nad hääldavad ne. Ehk siis ei 😀 Segased lood seal Kreekas  😀

Kämping oli peaaegu sama kallis, nagu hostel Ateena kesklinna läheda. Kaks ööd läks meile maksma 42 eurot. Ja me läksime sinna oma telgiga 😀 Ilma selleta oleks veel kallim olnud! Ainuke vahe hosteliga oli see, et noh…voodit ei ole, vetsupoti asemel oli põrandas auk (pidavat tervislikum olema, seega vinguda pole midagi 😀 ) ning 80% kordadest ei olnud kuuma vett. Aga iga mu variant oleks meile maksma läinud 2-3 korda rohkem. 

Ja mäletate, mida ma selle pehme muruplatsi kohta rääkisin. No reaalsus oli tegelikult kõva ja kivine mullaplats. Nii palju siis sellest, et ärme matte osta, sest muru on ju pehme 😀

Aga mis seal ikkal. Proovisime pisut vähem kivisemaks teha, aga päris hea ikka ei saanud. Panime telgi püsti, viskasime kotid sisse ning läksime basseini äärde kokteile jooma. Tegelikult läks aga nii, et kokteilid maksid peaaegu pool meie majutuse raha, seega võtsime hoopis õlle ja sangria 😀 Aga no peaaegu. Pikalt me seal aga ei passinud! Läksime hoopis lähedal asuvasse randa peesitama.

fullsizeoutput_e21
Proovisin ägedat pilti vees teha 😀 Fail! 😀

Tagasi tulles tegime kämpingu köögis süüa. Pliiti ei olnud ja mikrokat ka. Leidsime siis ühe pisikese…kuidas neid nüüd kutsutakse..matka..gaasi..pliidi? 😀 No selle, mis seal pildi peal on! Makarone keetes tuli üks onu kööki ning põrnitses mind üsna kurja pilguga. Äkki oli tema oma! Või äkki talle ei meeldi makaronid 😀 Kes teab!

IMG_0706

Ja nii see päev lõppes. Päikeseloojanguga loomulikult 😀

IMG_0711

PS! Öö loomulikult ei olnud just eriti mugav. Panin kõik enda kaasa võetud riided alla pehmenduseks, aga no ega see väga palju asja paremaks ei teinud 😀

Eriti aktiivne olen ma Instagramis. Facebookis olen ka 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga