Elu

Aitab sellest suitsetamisest äkki?!

Ma nean seda päeva, kui ma umbes 15 aastaselt suitsetama hakkasin! No oli siis seda vaja? Ma täpselt enam seda hetke ei mäletagi, kui ma esimese suitsu tegin, aga ma elasin külas ja seal ikka oli neid, kes kimusid ja ju siis ma kellegi käest selle esimese mahvi võtsin. Kui ma ei eksi, siis oma klassivenna käest.

Mingi paar aastat ma ikka “päris” suitsetaja ei olnud. Pigem ainult reedeti, kui pidu oli. Ma mäletan, kui ema kodus ei olnud, siis sai salaja köögis pliidi ääres koos sõbrantsiga tõmmatud nii, et siidrid kõrval olid. Ahjaa! Kunagi me läksime koos sõbrantsiga SPETSIAALSELT Võrru suitsu ostma. Kohe Võru linna piiri ääres oli üks tankla, kus ka alaealised suitsu ja alkoholi osta said. JALA! Ruusmäelt Võrru ja tagasi. Mis meil arus oli. Mõtlesime veel, et äkki õnnestub hääletada, aga autosid ei sõitnud ju. Jõudsime kohale, ostsime paki kuldset Marlborot ja siis terve tee tagasi kimusime. Poole tee peal oli süda juba nii paha ja jalad nii valusad, et ma viskasin selle paki kusagile võpsikusse. Pärast terve nädal aega lonkasime 😀

Alles 17 aastaselt muutus see igapäevaseks. Ma isegi mäletan seda, et ma tõmbasin ainult sinist L&M-i.  Kui me Kentiga kokku saime, siis lubasime koos maha jätta. Ostsime veel kallid vanilli maitselised sigarillod…no, et kui tõmbame, siis ainult kvaliteetset kraami. Kuu saime vist isegi hakkama, kuni ma ükskord Kentile katusel vahele jäin. Siis ma jäin kaks korda järjest rasedaks ja ei tõmmanud kokku ligi 3 aastat. Kohe, kui Kenneth enam rinnapiima ei saanud, siis langesin võrku tagasi. Tõenäoliselt jätsin veel paar korda vahepeal maha. Pikemalt aasta enne Hispaaniasse tulekut kuni hetkeni, kui Kent mind maha jättis ja ma JÄLLE suitsetama hakkasin.

See viimane kord oli ikka nii, et iga päev mõtlesin, et kui rõve ja vastik see suitsetamine on! Aga no ei ole iseloomu. Ja nüüd paar päeva tagasi võtsin ennast kokku jälle! Tegelikult tuli see suur isu maha jätta Prantsusmaal, kui ma matkamas käisin ja õhku ahmisin. Oleks peaaegu suurest ahastusest selle paki sigarette minemagi visanud, aga rahast hakkas kahju 😀 8 eurot ikkagi! No ja prügi ei tohi ju maha visata 😀

Eelmine kord läks selles mõttes väga lihtsalt, et jätsin päeva pealt maha ja tegin paar kuud e-sigarette kuni see firma pankrotti läks ja padruneid enam saada ei olnud 😀 Aga siis oli kambavaim ka! Jätsime kõik koos maha ja ega ma ei saa ju kehvem teistest olla.

Seekord on kuidagi keeruliusem. Täiesti üksi võtsin otsuse vastu ja nüüd paar päeva olen piinelnud siin nii, et paar tükki pöevas..muidu ikka e-sigaretti. Iga kord, kui tekib tunne, et tahaks suitsu teha, siis korrutan endale, et ma ei taha haiseda nagu tuhatoos ja päev otsa tatti kurgust välja köhida 😀 Ja tegelikult on ikka 30 kraadise kuumuse käes see suitsetamine rohkem piin, kui nauding 😀

Lõpetuseks:

9-Not-sure-if-I-hate-everyone-because-I-just-quit-smoking-or-if-I-just-hate-everyone

Leiad mind ka Facebookist ja Instagramist! 🙂

5 kommentaari

 • C

  Issand, kirjutasid nagu minust :D. Hakkasin ka umbes selles vanuses suitsetama, aga ikka nii, et ostsin ka pakke ja varjasin osade inimeste eest jne. Rasedaks jäin ei suitsetanud enam, siis oli lihtne, peale rinnagatoitmise lõpetamist hakkasin jälle suitsetama, nagu, omg kui loll saab olla ja nüüd siin mõlgutan jälle mõtteid maha jätta, põhimõtteliselt jätsingi, kaks nädalat tegin ainult õhtul kui mees töölt koju tuli, nüüd oli pidu ja ostsin jälle paki, aga üldse tegelikult ei taha suitsetada, mai tea kuidas sellest lahti saada. Samas suitsu pole, siis ei ole hullu, aga nii kui tean et mul pakk on, siis ei suuda sellest eemale hoida.

  • Liisbett

   Aaaaaah! Mul on sama! Kui ei ole, siis on kõik OK! Kohe, kui pakk natukenegi lähedal on, siis on pekkis! 😀

 • Anet

  Pead ühe lapse veel saama, hea lihtne maha jätta 😁. Okei, okei, naliiii! Aga jah. Tuleb otsus vastu võtta ja enam lihtsalt mitte teha, kaks kuud on tegelikult raske , siis läheb kergemaks (oleneb inimesest). Ma enam küll ei kujuta ette et suitsu ette paneks, eriti jah veel siin sellise kuumaga ( ma elan siin sinu lähedal). Kusjuures ma ka ikka üritasin mitu korda, enne kui hakkama sain.

  • Liisbett

   Hahahaa! No more kids! 😀 Ma ka ei kujutanud ette, et ma uuesti suitsetama hakkan…nii rõve tundus. Aga näed 😀 Nüüd tuleb jälle lahti saada 😀 Ja ma olen vist…6 korda juba oma elu jooksul maha jätnud 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga