Liisbett reisib

Liisbett reisib- Marseille, kolmas päev

Kui ma Marseille reisi planeerisin, siis ilma vaadates oli üsna trööstitu vaatepilt. Kõik kolm päeva pidi sadama. Päev enne ilmateade, aga muutus ning lubas vähemalt reedeks päikest. Reaalsus oli aga hoopis teine. Lennujaama jõudes tõesti sadas vihma ja oli mega külm, aga kolmapäeva hommikuks oli taevas pilvitu ja kraade lubatust kõvasti rohkem. Ligi 27 esialgse 24 asemel.

Kolmapäeva õhtul hakkas taas sadama ning hommikus ei olnud asi paranenud. Sadas paduvihma! Ma ei lasknud sellel ennast heidutada ja läksin ikkagi välja! Istusin mõnda aega lähedal asuvas kohvikus ning juba tunnikesega ei sadanud enam nii palju ning ma sain oma planeeritud vaatamisväärsused üle kaeda!

Le Panier

Kõigepealt läksin Le Panier linnaossa. Le Panier on Marseille kõige vanem linnaosa, sellest sai Marseille alguse. Hästi armas, kitsad tänavad, palju tänavakunsti. Ainuke kurb asi oli see, et vihma tõttu olid kõik kohvikud kinni. 

Trepid, mis viivad Le Panier linnaossa
Trepid, mis viivad Le Panier linnaossa
Ja natuke veel
Ja natuke veel
Adios Le Panier!
Adios Le Panier!

Mul oli esialgu plaan mõnda aega kusagil kohvikus tiksuda, aga kuna vihma tõttu kõik kohvikud kinni olid, siis võtsin suuna järgmisse kohta. 

Basilique Notre-Dame de la Garde

Kui ma seda kaugelt sadamast vaatasin, siis tundus see nii-nii kaugel olevat. Tegelikult oli ainult 25-30 minuti jalutuskäigu kaugusel. Aga pidevalt ülesmäge! Poole tee peal sain ma aru, et ma olen riideid valides väga valesti kalkuleerinud! Isegi vihmaga oli meeletult kuum!

Mulle tegelikult meeldis vaade rohkem, aga...basiilika isa ka ju üsna kena!
Mulle tegelikult meeldis vaade rohkem, aga…basiilika isa ka ju üsna kena!

Marseille katedraal

Nüüd tuleb MILJON pilti! Nii ilus oli, noh!

Katedraal! Kahjuks just pandi uksed kinni, kui ma värava ette jõudsin :(
Katedraal! Kahjuks just pandi uksed kinni, kui ma värava ette jõudsin 🙁

Ei olnudki miljon! Aga ilus, eks ole!

Selleks hetkeks oli mul aku juba peaaegu tühi ning ma olin just saanud sõnumi Ryanairilt, et mu lend lükkub edasi! Seega korraga tuli väike masendus peale…et mida ma nüüd siis teen? Kuna mul netiga üsna nadid lood, siis kirjutasin oma naabrile, et ehk päästab mind hädast välja ja uurib, et kas ma nüüd jäängi Marseille linna elama või ehk pääseb ikka kuidagi minema siit. 

Mina niisama kurb olemas, sest Ryanair aina keerab käru, vihma sadas ja palmipuid ka ei olnud ammu näinud!
Mina niisama kurb olemas, sest Ryanair aina keerab käru, vihma sadas ja palmipuid ka ei olnud ammu näinud!

Leidsin viimasel hetkel veel ühe poe, kus ma natuke õhtuks süüa ostsin (hästi kiiresti muidugi, sest poe sulgemiseni oli 15 minutit…kes see kurat paneb toidupoe kell KAHEKSA kinni..nagu hiljem selgus, siis enamus toidupoed on sellest kellaajast suletud) ja siis läksin koju puhkama, süüa tegema ja siis otse magama. Ei tahtnud mõeldagi, mis sellest tagasilennust saab!

Leiate mind ka Instagarmist ja Facebookist!

2 kommentaari

 • Britt

  Mind ajas see lõpp nii naerma, sest minu meelest on see igati normaalne, et poed kell 20 kinni pannakse, aga eks ma olen juba harjunud ka. Muidugi, jah, üks pikema lahtiolekuajaga pood võiks igas suuremas linnas küll olla. Aga vähemalt Tallinnas on asi küll minu meelest üle mõistuse koos nende 24/7 poodide ja muidu hilisõhtuni lahti olevate poodidega. Saaks neid aegasid kõvasti vähendada. Aga ma kujutan muidugi ette, et see hõlmaks rahvuslikku paanikat, sest jumal hoidku, et tuleks oste ette planeerida, mitte kell 22.30 šokolaadi järgi minna. 😀

  P..S Ei räägi siin erandjuhtudest – neid kõikidel, seepärast ütlesingi, et üks kauem lahti olev pood võiks ikka olla.

  Ühesõnaga teema läks lappama nüüd. Marseille on piltidelt ilus!

  • Liisbett

   Jaa! Ma olen sinuga 100% nõus, et 24/7 lahti olevad poed ei ole mõistlik! Kavõi natukene ette planeerides saaks kenasti vältida, et sul on kell 2 öösel korraga pakki piima vaja. Ja Eestis on ju tegelikult tanklad nagunii 24/7 lahti ja seal müüakse kõike hädavajalikku. Kunagi näiteks ostsin Statoilist kassitoitu, sest lihtsalt ununes. Ja ma olen ka nüüd lõpuks ära harjunud, et Hispaanias pärast kella 9t ei saa midagi (tegelikult nüüd saab…just avati uus pood 200 meetrit kodust, mis on lausa 22.30ni lahti). Aga ma olin lihtsalt..väga üllatunud 😀 Et kuidas kell 8 juba poed kinni. Ja siis ma tegelikult ju kolisin ja avastasin, et hotelli all on pood, mis on kõvasti kauem lahti. Ehk siis kõik hea! 😀 Ja Marseille oligi ilus…aga hirmus natuke! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga