Liisbett reisib

Liisbett reisib- Marseille, esimene päev

Kes minu Instat jälgib, see teab, et sihtpunkti jõudmine läks mul üle kivide ja kändude! Pidi ju nii lihtne olema. Kella 5ks lennujaama, poole tunniga läbi turvakontrolli ja lennujaama väravasse, kella kuukes õhus ja kella kaheksaks juba kenasti Marseille lennujaamas! Lihtne, eks ole! Paar tundi lendu ja kohal! Nagu selgus, siis ikka ei olnud midagi nii lihtne!

Kõik läks plaanipäraselt täpselt selle hetkeni, kuni ma turvakontrollist läbi olin jooksnud. Ma ju arvasin, et mul nii kiire ja pole aega niisama passida. Oleks ikka võinud korraks seisma jääda ja ekraanile pilk peale visata, sest siis ma oleks märganud, et mu lend on üle nelja tunni edasi lükatud! Esialgse 6 asemel oli uueks stardiajaks pandud 22.20. Aga seda kõike märkasin ma alles teisel pool turvakontrolli ja siis polnud enam midagi teha. Lennujaamas kinni ja kõik! Oleks ma seda ENNE turvakontrolli läbimist näinud, oleks koju tagasi läinud. Rongijaam on otse Malaga lennujaama all ning linna sõidab sealt 12 minutit. Aga no oleks on sama, mis poleks…seega pidin lennujaamas tegevust leidma. 

Ekraan teisel pool turvakontrolli, väike delay, eks ole :D
Ekraan teisel pool turvakontrolli, väike delay, eks ole 😀

Kõigepealt ma jalutasin terve lennujaama läbi. Kõik nurgatagused uurisin üle. Seda ainult sellepärast, et ma netis surfates avastasin, et Malaga lennujaamas pole ühtegi ala suitsetamise jaoks ette nähtud ala (ma tean, paha-paha, luban, et jätan varsti maha…jälle), aga ma tahtsin selles VEENDUDA, et seal tõesti mitte midagi ei ole. Ei olnud! 

Seejärel tuli mulle sõnum, et Ryanair vabandab hilinemise pärast ja kingib mulle 5 eurise kupongi, mida saan lennujaamas kasutada. Mitte, et ma nüüd jube pirtsakas oleks, aga mida ma selle 5 euro eest saan seal lennujaamas? 😀 Ja Malaga lennujaama hinnad kusjuures väga mõistlikud. Pole võrreldavadki näiteks Helsinki või Stanstedi hindadega, aga ikkagi! Süüa ei saa selle eest küll mitte midagi. Mul oli selleks hetkeks juba õudne uni tulnud, seega läksin hoopis Starbucksi ja võtsin ühe kohvi koos kaneelirulliga. Ja maksin 2 euri juurde 😀 

Kohviiiii!
Kohviiiii!

Selleks hetkeks olid mu jalad sellest ringi tuiamisest jumala väsinud, seega oligi aeg maha istuda. Ja kuna kohvi joomine on mõnes mõttes ka ikkagi seltskondlik tegevus (vähemalt minu jaoks), siis helistasin vennale ja rääkisin järgnevad poolteist tundi juttu. 

Viimase tunnikese vaatasin arvutist filmi ja LÕPUKS oligi aeg värava poole liikuma hakata. Ja siis seal värava eest veel ekstra 20 minutit oodata, sest hilisem boardingu aeg lükkus veelgi hilisemaks. Aga ma olin selleks ajaks juba liiga väsinud, et selle pettuda, seega ootasin juba üsna rahuliku südamega. 

Marseille’sse jõudsin ma lõpuks kohale igatahes 00.50.

Seejärel oli vaja pagas veel peale korjata ja bussiga Marseille kesklinna loksuda. Esialgne pagasi kättetoimetamise aeg oli minu mäletamist mööda 01.16, aga isegi see lükati edasi 😀 Aga see oli tõesti juba pigem naljakas, kui tuska tekitav! Umbes 30-35 minutit hiljem oli igatahes pagas käes. Ehk siis alates Malaga lennujaama jõudmisest kuni Marseille lennujaamas pagasi kätte saamiseni läks aega 9 tundi esialgse 3 asemel 😀

Kui pagas käes, siis läksin kiiruga bussipeatusesse, kus kõik kahtlaselt tühi oli. Üks buss seisis ees, aga too viis inimesed kusagile parklasse. Uurisin siis neid pileti terminale ja järgneva 5 minutiga tegin ma järgnevad avastused:

  • Viimasest bussist olin ma juba kaks tundi maha jäänud
  • Ainuke variant linna pääseda, oli takso võtta
  • Vihma hakkas sadama
  • Kuradi külm oli

Vaatasin siis oma suures ahastuses seda ajakava seal, kui äkki üks vanem naisterahvas minu juurde tuli. Kirusime seal koos Ryanairi (mina hispaania keeles, tema prantsuse keeles) ning seejärel ta ütles mulle, et bussid on ammu läinud. Sellest olin ma kahjuks juba aru saanud. Küsisin ta käest taksode kohta ning ta raputas agressiivselt pead ja ütles, et need on hirmkallid ning ärgu ma üldse muretsegu. Tal mees tulevat 30-60 minuti jooksul järgi ja mina mahun ka kenasti peale! Huhh!! Milline õnn.

Marseille lennujaama ees bussipeatuses. Kõik riided olid seljas, aga ikka oli külm!
Marseille lennujaama ees bussipeatuses. Kõik riided olid seljas, aga ikka oli külm!

Läks lõpuks tund aega. Selle aja jooksul ma sain mingi hetk aru, et nad räägivad vene keeles ja ma kirusin ennast, et ma kooli ajal rohkem selle selgeks õppimisega vaeva ei näinud! Oleks saanud ka suu lahti teha ja paar sõna juttu ajada. Lõpuks ta mees ikkagi tuli ja viis mind otse Saint-Charles’i metroo ette. Kuna mul oli kokku lepitud võtmed seal kätte saada, siis ta tuli veel autost välja ja saatsi mind otse kokku lepitud kohta ise samal ajal rääkides, et öösel on väga ohtlik ja üksinda ei tasu siin ringi liikuda. Selge. Õnneks oli kõik nii nagu kokku lepitud ja ma sain võtmed kenasti kätte. Selleks hetkeks oli kell juba 3.15 ja ma püüdsin elu eest silmi lahti hoida.

Kuradi Ryanair!

PS! Praegu olen Instagramis kindlasti aktiivsem. Jälgige mu reisi sealt ka! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga