hispaania,  Lapsed

Lastel koolist jälle vaba! Semana Blanca

Panin endale just rahuliku muusika taustaks, et ehk see natukenegi aitab mul keskenduda, et ma suudaks kasvõi ühegi postituse lõpuni kirjutada, aga pidin selle kohe kinni lükkama, sest see ajas mu mõtted veel rohkem igale poole laiali. Nojah! Jääb siis taustaks see sama mõnus laste kisa. Tundud, et sellega on mu aju juba harjunud 😀

Laste kisa keset nädalat on aga sellepärast, et neil on taaskord koolist vabad päevad. Seekord lausa nädala jagu ja põhjus on üsna huvitav. Nimelt jäävad osad pühad meil siin Hispaanias ajale, kui lastel kooli ei ole ja see oleks ju lausa inimõiguste rikkumine, kui lapsed nõnda vabadest päevadest ilma jäävad. Seetõttu ongi meil siin Semana Blanca! Nädal, mis on mõeldud selleks, et lapsed saaksid nautida koolist vabu päevi veebruari lõpus ja märtsi alguses, mida nad augusti lõpus nautida ei saa. Sest siis on lihtsalt vabad päevad. 😀 Miks ma Hispaanias koolis ei käinud? Mulle oleks vägagi  meeldinud need pikad nädalavahetused ja vaheajad enne vaheaegasid!

Lapsed on igatahes väga rahul, et saab puhata ja mängida. Mina muidugi mitte nii rahul, et nad nüüd mul siin nädal otsa aina puhkavad ja mängivad ja mina pean kõik oma tähtsamad tööülesanded, kui ma tõesti vaikust vajan, õhtusse lükkama. Sellesse aega, kui mu aju ainult poole võimsusega töötab. Kui sedagi…

Kui nüüd veel koolist rääkida, siis eelmise nädala neljapäeval tähistati neil Andaluusia päeva, kuhu ka kõik lapsevanemad kutsutud oli ja kus mina taaskord enda kinganinanid vahtisin ja lootsin, et keegi minuga rääkima ei tule. Mul on selle hispaania keelega nii, et ma isegi suudaks ehk lihtsamad jutud ära rääkida, aga kohe, kui keegi mulle midagi ütleb, siis tabab mind jõhker paanika ja ma ei suuda ka kõige lihtsamatest sõnadesr aru saada. Juhtus aga loomulikult nii, et poiste klassijuhataja kutsus mind klassi ja siis küsis, et kas ma pocito hispaania keelt räägin ja mina häbelikult vastasin, et pocito ikka ei räägi ja nii oligi. Ütles mulle midagi Kennethi kohta ja ma jälle olin jumala paanikas ja aina noogutasin, kuigi tegelikult midagi aru ei saanud. Hiljem krabasin naabrimuti(mutt ei ole üldse halvasti öeldud, onju Marju! 😀 ) õpetaja ette ja käskisin kõik info uuesti üle pärida. Selgus, et Chris on hästi tubli hispaania keeles ja saab kõigest kenasti aru, aga on üsna aeglane kohati ja Kennethil oleks vaja ehk rohkem hispaania keele multikaid vaadata, sest tundub, et ta ikka kõigest päris täpselt aru ei saa, aga samas on ülikiire ja korralik ülesannete täitmisel. Täpselt nagu kodus! Kenneth on ammu valmis ja ukse ees, kui Chris alles pükse jalga tõmbab 😀

Natukene õnnestus mul ka mööda koolimaja ringi joosta ja pilte teha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga