hispaania

Aastavahetus Hispaanias

Aastavahetus möödus täpselt sama rahulikult nagu jõuludki. Ma usun, et kunagi tuleb see aeg ka, kui ma tahaksin ronida mõnele üritusele, et siis ohtralt sotsialiseerumisega tegeleda, aga hetkel ma naudin veel seda, et pere kõik koos on! Varsti on poisid nii suured, et nad ei viitsi aastavahetusel vanematega laua taga istuda vaid tahaksid oma sõpradega tänavatel hängida ja küll siis jõuab kõik galad ja ballid läbi käia ning öö otsa jalga keerutada. 

Me oleks võinud muidugi ka välja sööma minna, mis on siin Hispaanias üsna populaarne tegevus, aga me otsustasime ikkagi kodus olla ja ise süüa valmistada. Tüüpilise eestlasena jätsin mina muidugi kõik oma suuremad ostud viimasesse päeva, aga õnneks hispaanlased minust kõvasti organiseeritumad ja seega ei olnudki poed ülerahvastatud ning ma ei pidanudki närvi minema, et ma kusagilt läbi ei mahu ning sain rahuliku südamega sisseoste teha. (PS! Ma tegelikult püüdsin ikkagi ettenägelikum olla ning juba eelmine õhtu poes ära käia, aga natuke enne kassat selgus, et ma olin hoopis koodikaarti kaasa haaranud ja no teist korda ma enam 40 minutilist jalutuskäiku ei viitsinud ette võtta).

Kui ma poest tagasi jõudsin, siis tegime koos perega süüa (ehk siis mina tegin süüa ja mehed üritasid kõike enne taldrikule jõudmist nahka pista) ja õhtul läksime naabritele külla. Kuulasime muusikat, sõime head ja paremat ning meenutasime aasta 2016 parimaid hetki. Lapsed said ka kord aastas pikalt pikalt üleval olla. 

img_2031
Aastavahetuse laud. Sushi ja hea vein!

Ilutulestikust nüüd nii palju, et me ilusti jõudsime õigeks ajaks kohale, et seda imetleda, aga ainuke asi, mis taevas vilkus ja sädeles oli vaateratas. No üksikud raketid siin ja seal, aga seda korralikku ilutulestikku, mida eestlased harjunud nägema on..seda ei olnud. Me veel arvasime, et äkki ilutulestik hilineb, sest noh..hispaanlastel ikka kombeks hilineda ja nii me siis vaatasime ootusärevusega taeva poole ja muudkui ootasime ja ootasime..lõpuks saime pihta, et oodata ei ole midagi ja aasta 2017 on juba ammu käes ning võiks ju kaaslastele head uut ka soovida 😀

Ma nüüd ei teagi, kas ilutulestik toimus kusagil mujal või hispaanlastel on teised kombed ja ilutulestikku tasub pigem Marbellasse vaatama minna, kus turiste on kõvasti rohkem. 

img_2041
Chris ja Kenneth uuele aastale vastu jooksmas

Viinamarjade söömine jäi ka meil tegemata, sest need ununesid kahjuks koju. Kui kell saab 12, siis on hispaanlastel kombeks iga kellalöögi ajal viinamari suhu pista..iga mari iga kuu eest. Pidavat palju õnne tooma. Ei olnud rakette ja nüüd siis tuleb õnn ka ise teha! 😀

Kas teie eelistate aastavahetusel pigem kodus olla või kusagile möllama minna?

 

3 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga