Niisama juttu

Elu kommuunis

Ema andis mulle kaks tundi tagasi teada, et öö on magamiseks, aga no mida mina teha saan, et mul und ei ole. Seega ma parem kirjutan sellest, milliste hulludega ma koos elan ja kuidas me peaks oma põnevat elu filmima ja uue Padjaklubi tegema.

Tänane õhtu lõppeb sellega, et Mai hakkab kell pool 1 öösel oma toas tolmu imema. Mai on meie kommuunipealik. Mitte sellepärast, et me teda vabatahtlikult nõnda kutsuks, aga kuna tema nimi on üürilepingus üürilise joone peal, siis tema nõnda otsustas ja meil pole õigust vastu vaielda. Mai jagab korraldusi paremale ja vasakule ning ähvardab üsna tihti meid kõiki tänavale tõsta, aga õnneks on ta üsna laisk oma julmusi ellu viima. Huh!

dvdjiez

Aga see, et ta koristab..see on üsna märkimisväärne, sest üldjuhul ainuke inimene, kes meie majas oskab tolmuimeja juhet õigesse kohta panna, et viimane tööle läheks, on agar ema…

Tolmuimejat kasutab agar ema muidugi nendel hetkedel, kui ta tööst on puhkepausi võtnud. Selle 20 minuti jooksul, kui ta agaralt tööd ei tee, siis  peseb ta nõud, teeb hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi valmis, tõmbab terve elamise tolmuimejaga üle, paneb pesu pessu, tellib puud, kastab lilled ja viib prügi välja. Ahjaa! Erilise veidrusena võib juurde tuua selle, et kuigi meil on kogu aed mädanevaid õunu täis, siis toob agar ema meile neid pidevalt juurde. Viimasel ajal muidugi juba salaja, sest Mai pistaks muidu röökima, et kui palju ühte väikesesse elamisse neid õunu agara ema arvates ära peaks mahtuma…

Agar ema..
Agar ema..

No ja siis on Liis. Salajane joodik, kes iga õhtu loodab, et keegi avaks esimesena uue pudeli veini, sest ta pole veel avalikult oma alkoholismiga kapist välja tulnud. Alkoholismiga tegeleb ta muidugi ainult õhtul. Ülejäänud aeg trimpab ta teed ja kuigi veini puhul eelistab ta ainult valget või roosat, siis tee puhul jällegi ainult punast. Joomisest vabaks jäänud aega kasutab ta arvuti taga istudes ning liigset arvuti taga istumist kompenseerib ta iga õhtuse jooksuringiga, et tagumik jumala eest tooli kuju ei võtaks..

a99557e251382d2222d1193cc08eec68

Lisaks käib meil aeg ajalt külas üks salapärane meesterahvas. Kui agar ema toob salaja õunu, siis tema toob kurke ja kartuleid. Ega juurikaid ju kunagi liiga palju pole.

Siis on meil punapea. Arvestades, et meie sekt koosneb kolmest toidusõltlasest ning punapeal on peaaegu alati midagi head ja paremat taskus, siis ei ole me teda veel ukse taha jätnud.

No ja siis on meil kuuvarjutus, keda kõik tahavad näha, aga vähesed suudavad silmi piisavalt kaua lahti hoida, et teda ka päriselt kohata. Üldjuhul kuuleb ainult pauku ning juba ta ongi läinud. Ja koos temaga arvuti. Või näpitsad. Või heeliumiballoon. Või agar ema…

Selline elu siis…

36355811

2 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga