Eesti,  Niisama juttu

Mida ma veel peale oma arvutiekraani tähele olen pannud?

img_9478
PS! Ma otsisin pilte, mida ma Eestis teinud olen. Selgus, et triiksärgi pildid on vallutanud mu arvuti.

Esimese kodumaa pinnal oldud nädala jooksul olen ma istunud hommikust õhtuni arvuti taha ja tööd teinud. Õnneks oli vaja ka mõned kohtumised teha, mis tähendas seda, et ma sain ka natukene värsket õhku hingata ja ringi vaadata. Mõned tähelepanekud, mis Tartus oldud aja jooksul silma on jäänud.

 • Varem ma vihkasin busse. Ma sõidaks vabatahtlikult Lux Express bussiga Tartust Hispaaniasse! Nii mugav. Kui me Tartusse hakkasime jõudma, siis ma olin täiega pettunud, et ma maha pean minema, sest mul oli üks film pooleli. Ma olin üldse vaimustuses, et ma seal oma telefoni saan laadida ja et internett nii kiire on jne jne.
 • Wifi! Igal pool. Hispaanias on ka igal pool, aga seal peab seda linna wifi võrku taga ajama. Ja kui lõpuks kätte saab, siis on see üsna aeglane.
 • Elektritraadid on igal pool ees. Vaatad, et oh! Nii lahe päikeseloojang ja siis tõstad kaamera üles ja no iga nurga alt jäävad need traadid ette. Miks neid nii palju peab olema?
 • Taevas on kuidagi kaugel.
 • Teedeehitus. Igal pool.
 • Teed on kitsad. Ma kogu aeg imestasin, et kuidas need rekkad bussist mööda mahuvad, kui teed on niigi kitsad ja siis on veel mingid torbikud tee äärde pandud. Aga mahtusid. Magic!
 • Punktist A punkti B jõudmine võtab nii palju aega. Loe kahte viimast punkti.
 • “Kas sa metsa näed?” “Ei näe, puud on ees!” Ehk siis puid on palju. See oli mu esimene tähelepanek, kui ma Riiast bussiga sõitma hakkasin.
 • Inimesed on ebaviisakad. Eile sõitsin pisema bussiga, kus ainult esimesest uksest sai sisse minna. Peale minu ütles ainult üks inimene bussijuhile tere. Ilusat päeva ei soovinud peale minu mitte keegi. Kuhu viisakus kadus?
 • Toidupoodides on kassiirid tegelikult päris sõbralikud, kui neile suure naeratusega otsa vaadata ja kõlavalt tere öelda. Väiksemates riidepoodides kohtab üsna palju “ära palun tule mind segama, ma just vaatasin ägedat videot youtubest” pilku.
 • Ilmateade valetab. Ma pakkisin oma kohvri lähtudes ilmateatest, mida ma enne Eestisse tulekut vaatasin. Pikad püksid, tagid, tennised. Ja nüüd ma siis kõrben siin saunas 😀 Aitäh ilmaennustajad!
 • Ilm ajab segadusse. Hommikul on külm, siis on soe, siis on kuum, siis tuleb vari ja on jälle külm, siis tuleb päike ja on kuum, siis tuleb tuul ja on külm. Tennistega on kuum, plätudega on külm, pikkade pükstega on kuum, lühikestega on külm. Selline tunne, et peaks 4 hooaja riided igaks juhuks hommikuks kaasa vedama. Vihmavarju, kummikud, plätud, sulejope, kindad, ujumisriided. Igaks juhuks!
 • Söök on nii kallis! Toidupoes on selline tunne, et lähed õhtuks midagi süüa ostma ja siis maksad terve nädala toidu eest. Eile käisin kohvikus kohvi joomas. Väike tass kohvi maksis 2 euri.
 • Autod on nii ilusad, puhtad ja suured. Hispaanias on autod tolmused, väikesed ja mõlke täis.
 Jep! See olen mina nohu ja kurguvaluga. Ma arvan, et ma korjasin selle sealt Norra lennujaamast üles.

Jep! See olen mina nohu ja kurguvaluga. Ma arvan, et ma korjasin selle sealt Norra lennujaamast üles.
Kas sina ütled bussi sisenedes bussijuhile tere? 

4 kommentaari

 • AMirjamR

  Hispaanias ainult eest saabki bussi siseneda ja siis tundub loogiline juhile tere öelda, ta vaatab ju otsa, reeglina ka vastab. Eestis astud bussi ükskõik millisest uksest, keda sa siis tervitad?
  Aga Hispaaniaga ei maksa meid võrdlema hakata, nad ütlevad tere isegi liftis ja tualetis 😀

 • Anonüümne

  Ega jah, kui liftis peab kellelegi tere ütlema, siis kukub ilmselt tükk küljest ära kah 😀 Või siis ei jätku enam bussijuhile, sest terve päeva peale on ainult kolm tere ju kaasa võetud 😛

 • Liisbett

  Ma sõitsin selle pisikese bussiga, kust saigi ainult eest minna. 15 matsi kõndis bussijuhist mööda ilma, et oleks tere öeldnud 😀 Aga jah! Ei tasu liiale ka minna nende teredega. Õhtupoolik oli ka juba. Ehk olid tõesti otsa saanud 😀

 • Kadi

  Olen ise teist nädalat Uus-Meremaal ja mul on introvertse eestlasena nii harjumatu kõiki kogu aeg teretada. Näiteks matkarajal tuli tunnikese jooksul vastu umbes 20 inimest ja siin on nii elementaarne, et kõik tervitavad üksteist. Samuti on enamus poemüüjaid aktiivselt jutustama tulnud. Ilmselt tahabki lihtsalt harjumist. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga