Motivatsioon

Kas üks minut kaalub midagi?


Kui pikk on üks minut ja kui palju võib see sinu elu muuta?

Ma mäletan, et ma mõtlesin viimati ühe minuti pikkusele siis, kui ma veel koolis käisin. Kell oli 08.00 ja ma panin vaid viieks minutiks silmad kinni. Silmad avades oli kell 08.01. Hommikul kell 06.00 sama kavatsusega silmi avades oli möödunud 20 minutit.
Ma usun, et kui me hommikul minut hiljem end voodist üles ajame, ei juurdle me selle minuti olulisuse üle. Me ei usu, et see kaotsi läinud minut võiks meid kuidagi mõjutada,
Kui me aga tähtsale töövestlusele sõites kitse alla ajame, kurvastusega oma katkist autot vaadates oma otsust mitte kaskot võtta kirume, töövestlusele lootusetult hiljaks jääme ja oma võimaluse alustada soovitud töökohas kaotame, siis me ei mõtle sellele minutile, mis tegelikult meie elu muutis. 
Me mõtleme sellele kitsele. Ja sõpradele, kes piisavalt kiirelt ei reageerinud meie abipalvele meile järgi tulla. Ja tööandjale, kes meile teist võimalust ei andnud. Ja iseendale. Ja oma otsustele. Oleksime võinud ju teist teed mööda minna. Aga mitte sellele minutile. See on ammu ununenud või ei pannud me seda minutit üldse tähele.
Minutil on suur kaal. See võib põhjustada sulle suuri kaotusi ja võite. Ja sa ei saa iial aru, et see üürike minut oli see, mis tõi sulle miljonivõidu või viis sind pimedasse auku, millest pead välja ronima hakkama. Sest me oleme harjunud elus tähelepanu pöörama suurtele asjadele. Mitte niivõrd pisikesele ja tähtsusetule ajaühikule nagu seda on minut.
Kui see just sulle sajaga näkku ei lajata. Seistes lennujaamas ja kuuldes, et oled oma lennule registreerimisega jäänud minuti hiljaks, saad aru, et minutil on kaalu. Niivõrd palju kaalu, et see kukutab su südame kivina saapasäärde, kui istud inimesi täis lennujaamas pingile. Alles sel hetkel tunned seda tühjust, mis annab sulle võimaluse mõelda. Siis ei mõtle sa sellele pausile, mis sa tanklas tegid. Või sellele müüjale, kelle käes sinu hot-dog ilmatuma aeg valmis sai. Või sellele valele pöördele, mis sa lennujaama sõites tegid. Siis sa mõtled sellele minutile. Ja hakkad väärtustama igat ajaühikut. Ja suhtud edasi lugupidamisega ka minutisse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga