Elu

Rikkad päkapikud ja vaesed päkapikud

Rikkad päkapikud ja vaesed päkapikud ja tervislikud päkapikud ja üldse mitte eksisteerivad päkapikud. Appi tahaks karjuda ja seda ka, et peatage see kuradi planeet, ma enam ei suuda ja tahan maha hüpata! Mul on tegelikult hea meel, et ma elan Hispaanias ja ainuke lastega Eesti pere elab mul siin korrus kõrgemal ja ta on sama YOLO nagu mina ja ma jumala eest ei pea tema ja tema lastega terve detsembri kuu võidujooksu tegema ning järgnevate küsimustega tegelema!

 • Jõulukalendrid

Miks neid nii palju peab olema? Vanasti oli elu nagu lihtsam. Läksid poodi ja seal oli täpselt ühte stiili jõulukalender ning “võidelda” sai ainult kujundusega. Või noh! Pigem ikkagi mitte millegi üle, sest nad kõik koosnesid nendest pisikestest shokolaadiruudukestest, kus olid erinevad pildid. Aga nüüd! Disney kalendrid ja Haribo karbid ja Kinder Bueno püramiidid. Iga üks nendest maksab hingehinda ja no paratamatult ju hakkab lapsest hale, kui tema parim sõbranna sai selle kõige kallima ja tema peab näruse kaks eurot maksva papitükiga leppima. Õnneks siin mul seda probleemi ei ole ja nõnda haaran juba mitmendat aastat selle kõige odavama “papitüki”. Ja lapsed on õnnelikud. Ja mina olen õnnelik ja mu rahakott on õnnelik ja noh..laste hambad vist ka! Päksid niigi käivad igal hommikul ja mille jaoks siis seda ekstra suhkrut vaja on? Ja ma saan aru, et see ei ole tegelikult vanemate süü, sest need on poodides müügil ja nõnda lastel täpselt nina all ning loomulikult tahavad nad aina suuremat ja paremat ning täpselt seda ja ehk natukenegi paremat, mis sõpradel on. Aga lihtsalt kurb on, sest kõik ju ei suuda 15 euri välja käia ja kui on mitu last peres, siis seda enam.

 • Tervislikud päkapikud?

Ma juba paar nädalat loen siin postitusi tervislike päkside teemal ja tunnen, kuidas ma olen mingi monster mom, kes julmalt oma lapse hambaid ja tervist rikub! Ja siis otsin endale aina põhjendusi ja vabandusi, et ikka edasi vanakooli päkapikku mängida, sest no ma ei viitsi kuu aega järjest mööda poode tervislikke komme ja pisikesi puslesid ja kleepse taga ajada. Veel enam ei viitsiks ma iial ise midagi meisterdama hakata. Niigi mul läheb pooltel õhtutel meelest midagi sussi sisse osta. Ja vahel ma ärkan kell 3 öösel ehmatusega üles, sest no ma unustasin üldse ära, et on detsember ja mul on eksta kohustused. Seega on kõige lihtsam lahendus kiirelt hiinakast mingi shokolaad või pakk komme kaasa haarata ja korras. Ja nõnda ma siis korrutan endale, et mu lapsed söövad aasta aega puuvilju ja ei ütle iial ära juurviljadest, seega on nad selle kuu jagu komme auga välja teeninud! Ja ärge saage valesti aru! Ma tegelikult väga hindan neid, kes sellega jännata viitsivad. Au ja kiitus. Aga no mina ei viitsi ja taaskord on mul hea meel, et ma elan siin Hispaanias, kus päkapikud tegelikult üldse ei käi ja nõnda ei saa ükski ema mind deemoni pilguga vaadata, kui tema laps sussi seest hautatud porgandi sai ja minu oma peotäis karamelle.

 • Rikkad ja vaesed päkapikud

No ja kui sellest eelnevast veel vähe sai, siis tuleb veel sellele ka mõelda, et laps tuli eile nutuga koju, sest klassivend sai tutika mudelauto ja sinu oma ainult kaks mandariini ning edaspidi tuleb pisut rohkem kukrut kergendada, sest vaeseid päkapikke enam ei eksisteeri.

Kuidas vanasti kõik nii lihtne ja loogiline oli? Paar Komeedi kommi oli juba väga hästi! Või vahel just see sama mandariin, sest kapist olid kommid otsa saanud ja kõik poed olid kinni. No ja mis sul hädaga ikka muud üle jäi? Laps ehk oli hommikul õige pisut pettunud, aga vähemalt ei pidanud koolis nina häbist maha lööma, kui teised oma tutikate puldiautode või barbie nukkudega keksisid. Ei! Klassiõde sai hoopis kolm Tiina kommi ja andis ühe sulle ja oligi kõik hästi!

Miks ei võiks kõik need kommid jääda sinna paarikümne sendi ringi? Või noh. Maksimaalselt euro? Ma saan aru, et ei ole vaja lapsi vati sees kasvatada ja eks nad mingi hetk peavad ju aru saama, et on rikkad ja on vaesed, aga jõulude aeg pole selleks kuidagi sobilik. Vähemalt minu arvates. Mulle siiamaani on kõige rohkem meeldinud Malluka idee, kes sahtlipõhja seisma jäänud mänguasju lastele sussis sisse poetab. Geniaalne! Taaskasutus rokib! Ma teeks sama, aga mul pole seda nänni kodus nii palju ja nad vast juba nii suured, et enam-vähem mäletavad, mis neil seal siia-sinna seisma on jäänud.

Ma ei tea! Mis te arvate? Kas peab see päkapikutamine nii keeruline olema? Ja nii kulukas? Mis kalendreid te lastele olete soetanud ning mida teie lastele sussi sisse panete? Kui suur on teie päkapiku eelarve?

4 kommentaari

 • Jana

  Lisan veel ühe küsimuse – millal hakkavad päkapikud käima? Kuulsin enda lastelt (ja mitte esimene kord) juba keset novembrit, et päkapikud juba käivad! :O Hakkasin selle peale lihtsalt naerma ja ütlesin, et ausalt, mina novembrikuu päkapikke ei usu. Need peavad küll libapäkapikud olema 🙂
  Eks nad tegid omad järeldused:)

  Aga muidu, meil toovad tavalisi maiustusi ja kalender on ka siiani see odav olnud. Sel aastal olin erakordselt lahke ja ostsin 5 eurose snickersi oma. Järgmisel aastal peab lati jälle allapoole tagasi laskma, et ei tekiks arusaamist, et järjest vingemaks läheb 🙂

  • Liisbett

   Päriselt? Johhaidii! Kas tõesti mõni lapsevanem on otsustas, et kuu ei ole piisavalt pikk aeg päkapikkude jaoks?

 • Jkk

  Minu 13aastane ei usu päkapikke, aga kommi saab detsembris,esimesest kuni jōuludeni, ikka. Eelmisel aastal ei saanud, arvasin, et ta suur selleks. Ja ta oli väga õnnetu. Advendikalender on tavaline, Pokemoni disainiga. Ka paar euri maksis. Aga no jõuluks tahab Iphone XS-i endale. Kahjuks pole ma nii rikas, et seda osta. Peab leppima oma ip6s-ga:)

  • Liisbett

   Päris korralikud soovid su lapsel 😀 Mu 8 ja 9 aastane poiss tahavad legosid. Mis siis, et meil on kodu juba nagu legoland…mõned Lego Ninja komplektid on veel puudu 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga