Elu

Kas mina olen feik blogija?

Kõik siin väga innukalt spekuleerivad, et kes on blogimaailmas feik ja kes ei ole. Ma siin kohe alguses ütleks ära, et ma olin ligi aasta aega psühhopaadiga koos, kes mulle väga edukalt terve see aeg silmaauku valetas ja kui see on päris elus võimalik, siis on see kohe kindlasti ka blogides võimalik. Absoluutselt KÕIK Eesti blogijad võivad vabalt feigid olla ja kui me just parimad sõbrantsid nendega ei ole, siis pole meil ju tegelikult õrna aimugi, millised nad päriselt on ja kui palju nad oma blogis meile udu ajavad.

Näiteks Mallukas. Triinu vast oskaks meid rohkem sel teemal valgustada, sest nad on vist päris elus ka bestikad. Samas võib-olla Triinu salamisi vihkab Mallukat, aga klikkide ja kajastuse pärast teeskleb…Mul oli muideks au üks kord päriselt ka Mallukat näha ja nagu otseselt ei tundunud, et ta nüüd nii erinev oleks olnud, aga mine tea…äkki tal tegelikult ei ole nii pohh kõigest ja tegelikult nutab öösel patja, et laps arvuti vanni viskas või äkki ei kukkunud spriaal ära ja oligi planeeritud see kõik klikkide nimel. Ja kui ta seda ise üles ei tunnista, siis me ei saagi kunagi teada, kui ehe kõik on, mis ta oma blogi kaante vahel räägib. Aga samas saab Mallukat ju luurama minna ning tõe välja selgitada, sest aadressit teavad vist juba kõik. Mingi Nelgi 4 või midagi sellist. Salakaamera aia külge ja küll see päris Mallukas lagedale tuleb.

Või Henry. Henry on tegelikult ise tunnistanud, et ta pooli asju oma elust ei räägi, mis tähendab, et ta tegelikult ongi ju ainult pooleldi päris oma blogi kaante vahel. Kuigi ta räägib küll, et lastega tuleb rahulikult rääkida ja kuidas ta mõttes kümneni loeb, kui närv mustaks läheb, aga äkki see ülejäänud pool aega ta muud ei teegi, kui ainult karjub oma laste peale. Naabrid äkki teavad. Kes läheb küsib?

Või Marimell. Nemad on raudselt feigid, sest ma olin täiesti veendunud, et nad on mega ülbed, aga tegelikult juhtus nii, et kui ma Eestis käisin, siis nad kutsusid mind külla ja oleks isegi öömaja pakkunud ning Meelis viis mind täitsa oma vabast ajast lennujaama. Miks te blogis nii ülbed tundute, kui te päris elus nagu päris inimesed olete? Samas! Võib-olla olid nad hoopis päris elus feigid ja teadlikult käitusid nõnda hästi, et ma pärast nende kohta paar head sõna ütleks?

Kes veel blogivad. Jummeljuurikas näiteks. Ta võib ka vabalt feik olla. Ta võib ju Instagrami panna pildi, kuidas ta hommikuks hummust hummusega sõi, aga võib-olla lõunaks oli praemuna peekoniga! Kust mina pean teadma?? Võib-olla ta laps vahepeal ikkagi tahab vahel torti, kus on kanamunad sees, aga ta lihtsalt blogis ei räägi sellest.

Saate aru, kuhu ma siin rihin, eks ole! Mul pole õrna aimugi, kui paljud blogid on päris ja kui paljud mitte, sest iga üks valib teadlikult, millist osa ta endast avalikkuse ette tuua tahab. Või millist osa võimendada tahab. Päris elus on ju tegelikult samamoodi, aga seal on seda lihtsalt keerulisem varjata. Näiteks üks tüüp üritas mulle hiljuti muljet jätta, kui väga osavast muusikust, aga kui ta lõpuks kitarri minu silme ees kätte võttis, siis ei osanud ta peaaegu mitte midagi sellega ette võtta. Blogis suudaks ta aga väga edukalt seda imagot hoida. Keegi ei saaks kunagi teada, päris elus oskabki ta ainult kolme lugu mängida 😀 Ehk siis suuga teed suure linna, aga käega ei kärbsepesagi. Või siis blogijate puhul sama, aga sõrmedega teed selle suure linna…

Ma arvan, et selle teema peaks nüüd tagurpidi pöörama ning hoopis iseennast analüüsima hakata. Ehk siis “Kas mina olen feik blogija?”

Mul on seda muidugi üsna raske teha, sest mul on siin praegu mingi identideedikriis peal ja ma ise ka ei tea, kes ma olen. Kui ma enda blogi pisut sirvin, siis mulle tundub, et ma olen jätnud endast mulje, kui armuvalus alkohoolikust, kes elab töötuna Hispaania päikese all oma kahe lapsega eksi rahade eest ilusat elu! 😀 Mis on kõik peaaegi tõsi 😀 Aga minu puhul on selles mõttes lihtne, et kuna ma ei ole endale otseselt mingi imagit loonud, siis mul pole ka kusagil midagi feikida.

Aga kuidas teil lood on? Kas ise tunnete, et olete feik blogija?

Eriti aktiivne olen ma Instagramis. Facebookis olen ka 🙂

2 kommentaari

    • Liisbett

      On küll suht off topic jah. Kuna sa selle küsimuse just nii sõnastasid, siis ma ausalt ei viitsi seletama hakata teemat “Kenti raha” ja “minu raha”, seega ma jätan vastamata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga