Liisbett reisib

Imeline Milos! Vähem juttu, rohkem pilte

Öö telgis oli nagu ta oli. No kuidas ta ikka väga olla saab, kui mati asemel on hunnik riideid! 😀 Aga parem, kui eelmine öö. Ma olen kusjuures terve oma elu olnud selline, kes ei saa bussis ega lennukis magada, sest mul on vaja patja ja voodit, aga nagu öeldakse, siis harjutamine teeb meistriks…või siis heaks harjutajaks 😀 Pigem ikka meistriks, sest selle reisi lõpuks olin ma edukalt maganud rongis, lennukis, bussis, praami tekil põrandal kui ka öösel praami tekil tooli peal 😀 Ja ka telgis, mis oli nii viltu, et mitu korda öösel tuli ennast pisut ülespoole tagasi nihutada 😀 Pro!

Hommikul ärkasime üles, käisime külma dušši all ning läksime kämpingu bussi peale, mis viis meid kolme euro eest Sarakinikosse. Hommikusöök ja kohv jäid vahele, sest aeg sai otsa, aga õnneks oli kohe bussipeatuse juures pisike putka, kus ma oma lemmiku cappuchino freddo ikkagi kätte sain. Woop woop!

Oh, kuidas ma igatsen seda kohvi!
Oh, kuidas ma igatsen seda kohvi!

Seejärel lippasime kiirelt nende valgete kivide poole. Nii ilus. Mis muud mul öelda on? Nii ilus oli!

IMG_0925
Tuul tõusis juba eelmine õhtu ning ei andnud järele ka see päev. Juuksed olid kogu aeg lennus 😀
Paradiis
Paradiis

Alguses olime ümbritsetud turistidest (jaaaah, ma tean, meie olime ka seal turistid). Aga mulle ei meeldi massides liikuda. Eriti just looduses! See võtab suure tüki sellest kogemusest ära. Istud kusagil ilusa kohe peal ja mõtled omi mõtteid, aga tunned, et selja taga on juba järjekord inimestest, kes tahavad just selle koha peal pilti teha. Õnneks liikusid kõik mäest alla koopaid vaatama ja meie hakkasime hoopis teises suunas astuma. Märkasin kaugustest midagi, mis meenutas laeva vrakki. Mõtlesime, et vaatame üle ja võib-olla hiljem läheme nende koobaste juurde ka!

Kariibimere piraadid? :D Anna-Liisa ütles, et tema ei usu, aga no mida tema ka teab!
Kariibimere piraadid? 😀 Anna-Liisa ütles, et tema ei usu, aga no mida tema ka teab!

fullsizeoutput_ef0

Koobaste juurde me ei jõudnudki. Otsustasime hoopis “lähedal asuva” linnakese juurde jalutada. No see võttis meil aega umbes 2 ja pool tundi, aga mul on nii hea meel, et me kogu selle maa läbi kõndisime. Nii palju ilusaid vaateid, mida bussiga sõites poleks iial näinud!

Kõige parem reisikaaslane ka pildil!
Kõige parem reisikaaslane ka pildil!
Selle paadiga need piraadid raudselt põgenesid oma uppuva laeva pealt! Anna-Liisa jälle ei uskunud :(
Selle paadiga need piraadid raudselt põgenesid oma uppuva laeva pealt! Anna-Liisa jälle ei uskunud 🙁

fullsizeoutput_ef5

Terve meie ligi kolme tunnise matka jooksul ei näinud me peaaegu ühtegi inimhinge! Nii tugeva tuulega oleks ujuma minek olnud väga ohtlik, seega kõik rannad olid inimestest tühjad. Kõik ainult meie päralt! Arvestades, kui kuum oli, siis mul on väga hea meel, et nii tuuline oli. Vastasel juhul oleks nii pikk jalutuskäik kindlasti väga väsitav olnud!

fullsizeoutput_efc

Selline rand! Tuule tõttu ei olnud muidugi võimalik väga lähedale minna, aga taaskord...vaatepilt oli IMELINE!
Selline rand! Tuule tõttu ei olnud muidugi võimalik väga lähedale minna, aga taaskord…vaatepilt oli IMELINE!

Mingi hetk sai matkarada otsa ning Google maps näitas, et me peaks justkui autoteel edasi minema. Samas tundus, et vähemalt mõnda aega ikkagi saaks veel mööda rannajoont ka liikuda. Lippasime üle väga mullase ja üles kaevatud põllumaa ning traataia ja voilaa…saigi! 😀 

fullsizeoutput_eff
Mingi pisike aed meid küll ei takista!
See pilt on juba autoteelt tehtud. Mingi hetk tuli lihtsalt mägi ette ning olime sunnitud autoteele minema. Viimane osa matkast võtsime taas suuna mäe poole, kus me ligi pool tundi keset väga okkalisi põõsaid manööverdasime :D Aga ära tegime ja kohale jõudsime!
See pilt on juba autoteelt tehtud. Mingi hetk tuli lihtsalt kuristik ette ning olime sunnitud autoteele minema. Viimane osa matkast võtsime taas suuna mäe poole(hirmus hakkas seal, kõnniteed ju ei olnud), kus me ligi pool tundi keset väga okkalisi põõsaid manööverdasime 😀 Aga ära tegime ja kohale jõudsime!

Nii! Kuidas siis see linnake oli, kuhu me ligi kolm tundi jalutasime?

Ilus? Jaaa!

Pisike ja armas? Nagu päris Kreeka? Täis toredaid kohalikke? Hmm. Päris nii ikka ei olnud. Kuurortlinnake oli! Täis hotelle, hosteleid ja airbnb kortereid 😀 Terve see linn tundus olevat välja üüritud. Väike riba ranna lähedal oli täis restorane ja kohvikuid. Mis oli tore! Ja kus me sõime! Ja ei olnud NIIII kallis. Kallim, kui muidu, aga mitte selline “tõmbame turisti taskud tühjaks” kallis.

Jalad olid "natuke" väsinud küll!
Jalad olid “natuke” väsinud küll!
Külakass? Või hoopis mõne söögikoha kass? Igal taveranl oli ikka oma kass, kes oli hoitud ja armastatud. Keegi ei ajanud neid minema ning kellelgi polnud kahju pisut enda õhtusööki kassiga jagada :)
Külakass? Või hoopis mõne söögikoha kass? Igal taveranl oli ikka oma kass, kes oli hoitud ja armastatud. Keegi ei ajanud neid minema ning kellelgi polnud kahju pisut enda õhtusööki kassiga jagada 🙂

Kuigi meil oli esialgu plaan Polloniast Plakasse jalutada, siis see oleks vahemaa pärast võimatu missioon olnud! Seega tegime Pollonia rannas aega parajaks ning läksime hoopis bussiga. 

Jaaah! Veel üks, don't judge!
Jaaah! Veel üks, don’t judge!

IMG_0815

IMG_0821

IMG_0837

IMG_0839

Aaaah! Aah. See emotikon, kus silmade asemel südamed on! Nii ilus oli seal üleval!
Aaaah! Aah. See emotikon, kus silmade asemel südamed on! Nii ilus oli seal üleval!

IMG_0842

IMG_0829

Aeg oli lahkuda. Pikk päev selja taga. Läksime tagasi sadamasse ja sealt juba kämpingu bussiga öömbimiskohta.

Ma tõesti soovitan Milose saart külastada. Loodus on imeline, söök on imeline, inimesed on imelised. Kõik oli imeline. 

  • Ateenast Milosesse saab praamiga. Pilet maksab keskmiselt 40 eurot ning sõit kestab 3-4 tundi.
  • Ööbimine on kallis ning eelnevalt broneerimata võib koha peal võib toa leidmine suvel üsna raskeks osutuda. Alati on võimalik telkima minna (nagu meie tegime), aga siis langeb välja ööelu nautimine, sest kämpingud on keskustest üsna kaugel. 
  • Bussipiletid on odavad ning bussid sõidavad üsna tihti. Paari euroga sõidab linnast linna.
  • Kindlasti soovitan käia läbi Sarakinikos ning Plakas. Mõlemad kohad pakuvad rohkelt silmailu.
  • Kindlasti soovitan proovida pita saia rulle souvlakiga! Viib keele alla. Ja täidetud paprikaid. Ja moussakat. Ja mereande. Õhtusöök maksab keskmiselt 8 eurot. Pool liitrit veini saab 4 euroga (woop)!

Homme juba Naxose saarele!

Eriti aktiivne olen ma Instagramis. Facebookis olen ka 🙂

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga