hispaania

Miks ma ämmale ja lastele valetasin?

Eile andsin ma poistele teada, et neil on ainult kolm päeva vaja koolis käia ja siis ongi 10 päeva vabadust. Vaheaeg! Chris vaatas mulle otsa ja küsis, et kas ma olen ikkagi täiesti kindel, et ainult 3 päeva on koolis vaja käia ja kas nad siis kindlasti ei pea esmaspäeval minema? Küsimus oli tegelikult täiesti põhjendatud, sest ma terve eelmine nädal hõiskasin neile iga päev, et 5 päeva vaheajani, 3 päeva vaheajani, AINULT TÄNA VEEL ja siis on VAHEAEG! Ja kui nad eelmine reede koolist tulid, siis ma teatasin rõõmsalt, et nüüd võib kotid nurka visata, sest on vaaaheeeaeg! JEEE! 

Siis tuli laupäev. Olin parasjagu naabrite juures veinitamas ning ohkasin, et lapsed on nüüd 10 päeva jutti kodus. Selle peale vaatas Marju mulle imestunud silmadega otsa ja ütles, et vaheaeg on alles JÄRGMINE nädal!

Kuidas mul nii valesti meeles oli?! Ma käisin ju veel koolis laste tunnistuste järel üleelmine reede ja õpetaja kalendrist näitas mulle, et lapsed peavad alles 18 aprill tagasi kooli tulema ja kuidagi õnnestus mul terve nädal tähelepanuta jätta.  Ma siis pühapäeval istusin koos lastega diivani peale ja seletasin, et kuulge poisid, nüüd juhtus selline suur ämber ja homme ikkagi on vaja kooli minna. Mina arvasin, et nüüd tuleb üks suur kisa ja kära, aga Chris küsis hoopis, et miks ämber on ja siis ma pidin talle seletama järgnevad 10 minutit, et miks ma talle ämbrist rääkisin ja siis kuidagi väga rahulikult jõudsime selleni, et nädal veel ja siis on 100% vaheaeg! Ma ise tundsin ennast ikka päris halvasti. Milline ema hõiskab nädal otsa lastele, et vaaheeaeg, vaaheeaeg ja siis päev enne loodetud vaheaja algust teatab, et kuulge poisid, homme on vaja nüüd kooli minna?!

Siis juhtus aga nii, et esmaspäeva hommikul oli Chrisil kurk valus ja Kenneth köhis pisut kõvemini. Jätsin nad igaks juhuks koju ja tunnike hiljem polnud neil enam häda midagi. Ma ei tea, kas vaim oli nii valmis puhkama, et tegi hommikul natuke trikke, et koju saaks jääda. Sama jama kordus ka eile. Chrisil oli oma hääle ära kaotanud ja Kenneth jälle köhis pisut kõvem. Kõhklesin ja kahtlesin, aga lõpuks otsustasin ikka, et las jäävad ikka igaks juhuks veel üheks päevaks koju. Tund hiljem oli Chrisil jälle hääl tagasi ja Kenneth oli köhimise ära unustanud. Mis te arvate, kas täna oli Chris jälle hääletu ja Kenneth köhis? Muidugi! Aga ma enam ei jäänud uskuma ja saatsin kooli. Lubasin neile, et õhtul kontrollime olukorra üle ja õhuvahetus teeb ainult head. 

No ja kui nüüd pisut aega tagasi kerida, siis ma valetasin ämmale ka laste vaheaja kohta! Nimelt ma kusagilt internetist uurisin, et kuna meil siin Malagas need vaheajad on ning kusagilt jäi silma, et meil on kevadvahaeg ilusti samal ajal, kui Eestis oleks olnud. No ja kuna ämm koos Kenti õega täpselt sel nädalal siia olid tulemas, siis ma rõõmuga teatasin neile, et näete..lastel on vaheaeg ka siis. Vaadake, kui hästi kõik klapib!

Istusin siis jälle naabri juures veiniklaasi taga ja rääkisin, et nii tore, et lastel ikka samal ajal vaheaeg on, kui külalised tulevad. Marju vaatas mulle imestunud näoga otsa ja ütles, et meil on ju alles aprillis laste vaheaeg..aga minu külalised tulevad juba märtsis ju. Ma ei tea, kuidas ma üldse seda infot seal internetis uskuda sain! Siin on ju munadepühad väga suur asi ning loomulikult on sel ajal vaba nädal. 

Selle ämma looga juhtus veel nii, et mul läks see eksitus meelest ära ja kui ämm lõpuks külla jõudis, siis ma küsisin, et kas ta tahab ka mõni päev lapsi kooli viima tulla. Alles siis, kui ta ütles, et lastel pidi ju vaheaeg olema, tuli mulle meelde, et ma ei olnudki talle öelnud, et ma nõnda valetasin ja vaheaeg on lastel hoopis aprilli lõpus. Ups!

Aga nüüd on ainult kolm päeva vaja koolis käia ja siis tuleb vaheaeg. Seekord päriselt ka! 😀 Tänavad juba haisevad viirukite järgi ja on tunda, et ülestõusmispüha läheneb. Ma mõnes teises postituses räägin sellest viirukiteemast pikemalt. 

Kas teil on kunagi midagi sarnast juhtunud?

 

4 kommentaari

 • Kris

  Esimene aasta hispaania koolis oli meil täpselt selline. Elame suht kõrvalises kohas ka. Hakkame hommikul kooli minema, kahtlane vaikus…. Kooli juures oleme ainukesed. Lõpuks longime koju tagasi ja saame ärganud naabri käest teada, et vaba päev. Semana blanca oli samamoodi üllatuseks.

  Siin on kalender, kus kõik Malaga piirkonna vabad päevad kirjas. Muidugi kohalike sündmustega seotud vabu päevi seal ei ole, aga neid on ka suht vähe. Meil siin näiteks septembris, kui on feria.
  http://www.juntadeandalucia.es/export/drupaljda/Malaga16-17_calendario.pdf

  • Liisbett

   Jumal tänatud, et mul naabrite laps eelmine aasta ka koolis käis! Ilma nendeta oleks meil vist kevadvaheaeg märtsis olnud ja nüüd järgmine nädal oleks ma ka suletud värava taga üritanud pihta saada, et miks lapsi kooli ei lubata 😀 PS! Tänud lingi eest. Ma juba paar kuud tagasi otsisin midagi sellist.

 • Kairi

  Eestis osades koolides tuleb ka vaheaeg nüüd . Lisette kool ja veel mõned koolid juba sellel aastal on uue süsteemiga. Lisettel ka vaheaeg kohe tulemas 🙂 ehk järgmine nädal 🙂 Enamusel eestis oli märtsis siis ka kõik ütlesin , et noo Lisette puhkab jah. Pidin jälle seletama , et meie juba uue süsteemi peal 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga