Minu köök

Herne-banaani-maasika smuuti #1

Terve “talve” jooksul jõudis päike enne looja minna, kui ta meie akendeni jõudis! Üks kõrgem maja jäi lihtsat ette! Korduvalt jäin seda maja vaadates mõtlema, et see oleks vaja paar korrust lühemaks teha. Nüüd on aga päike juba kõrgemal ning õhtu poole saab vähemalt rõdul peal päikest võtta või raamatut lugeda. Või päikeseloojangut vaadata. Kui päike aga veel kõrgemalt käima hakkab, siis ma olen üsna kindel, et ma hakkan soovima, et see maja paar korrust kõrgem oleks! Mis siis, et ainult õhtupäike meie akendest sisse hakkab paistma, aga Hispaania õhtupäike on peaaegu sama kuum, kui keskpäeva päike ning ei halasta enne, kui mägede taha kukub! Ja kui juba 35 kraadine kuumus on kohale jõudnud, siis kaob igasugune tahtmine pliidi taga süüa teha. Pliit toodab ju lisakuumust ja seda nüüd küll vaja ei ole. Seega suve poole tulevad meie menüüsse smuutid, salatid, värskelt pressitud mahlad, jäätis ja vesi. Ohtralt vett!

Kuna eile esimesed kiired elutoa aknast läbi tungisid, siis otsustasin, et aeg on hakata põnevaid smuutide retsepte otsima! Ma olen viimase kahe nädala jooksul 10 korda maasika-banaani smuutit teinud ja isu oli millegi uue järele. Komistasin Pinterestis otsa smuutile, mille üheks koostisosaks on herned! See tundus lihtsalt nii veider, et ma kohe pidin selle järele proovima. Korra ikka kõhklesin ja kahtlesin, sest Chris toidu sees herneid ei söö, aga siis lõin käega ja mõtlesin, et jääbki mulle rohkem ning läksin poodi. Õues oli parasjagu 21 kraadi sooja, kui ma oma külmutatud hernestega kodu poole sammusin. Õnneks olid ikka veel külmunud, kui koju jõudsin!

Kasulik info! Herned on täis kiudaineid, rauda, C-vitamiini, A-vitamiini ja B-vitamiini ning kui seda kõike ikka veel liiga vähe tundub, siis magneesiumit ja kaaliumit ka. Nii et tasub herneid süüa ja neid smuutide sisse ka panna!

Vaja läheb:

  • Tassitäis külmutatud magusaid herneid
  • Kaks banaani
  • Tassitäis maasikaid
  • Üks väiksem kooritud õun
  • Üks tops maitsestamata jogurtit

ÕUNAD

Tükelda banaanid, maasikad ja õun ning pane blenderisse,  blenderda kuniks kõik on kenasti segunenud. Vala klaasidesse ja naudi!

Kui herne maitse ei ole sulle meelepärane, siis võiks selle smuuti katsetamata jätta. Ma olen maitsete kirjeldamises ünsa halb, aga kui ma nüüd väga pingutan, siis smuuti oli pigem magus ja kõige enam oli tunda herneste ja maasikate maitset. Mulle isiklikult väga meeldis! Ja kuigi lapsed teadsid, et seal on terve hunnik herneid sees, siis mõlemad sõid/jõid ja kiitsid ning nõudsid veel juurde! 

Mis teie lemmik smuuti on? Kui herne oma proovite, siis andke kindlasti teada, kas meeldis! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga