hispaania

Vihmatorm ja vabad päevad

Milline on Malaga jõulude ajal, kuidas siin üldse jõule tähistatakse, kuidas lastel kooli läheb ning milline on meie päevaplaan argipäeviti ja nädalavahetustel, kas sõbrad korrus kõrgemal on õnnistus või nuhtlus ning kus ja millises korteris me täpsemalt elame?? Seda ja enamgi veel ning ma lihtsalt ei suuda mitte sõnagi kirja panna(ega ka väga palju pilte klõpsida…)! Kas keegi palun saadaks mulle kasvõi raasukesegi keskendumisvõimet, et ma suudaks ühe korraliku postituse kirja panna?? Nii kaua ma lihtsalt proovin midagigi kokku trükkida.

39825557

Nädalavahetusel möllas nii Malagas kui ka paljudest teistes linnades suur vihmatorm, mis ujutas üle tänavad, metrood ning kuivad kanalid porise vihmaveega, kukutas kokku sildu, lõhkus teid ja tegi palju muudki halba! Meiega on kõik korras ning lähim kokkupuude katastroofiga oli meeletult tugev padukas, mis Chrisi keset ööd üles äratas ja väike loik rõdu ukse ees. Hommikuks oli aga kõik korras ning aknast välja vaadates ei märganud ma midagi ebatavalist. Igaks juhuks käisin ka garaažis autot kontrollimas, aga ka sinna ei olnud öine vihmasadu tunginud. Kuna ma tõesti mitte midagi muud omal nahal ei kogenud, siis ei oska ma ka midagi enamat kirja panna. Sellest videost saab lähemalt vaadata, mis erinevates linnades toimus.

https://www.youtube.com/watch?v=C6n-ZkOMzzo

Esmaspäevaks oli Malagas olukord kontrolli all ning poistel hakkas pisut erilisem koolinädal, kuhu mahtus lausa kaks püha. Üks teisipäeva ja teine neljapäeva, seega said poisid ülepäeviti endale väikese puhkuse koolist lubada! Oleks aga üks pühadest langenud esmaspäeva või reede peale, siis oleks vabu päevi olnud veelgi rohkem. Nimelt armastavad hispaanlased võtta endale selliste pühade puhul pikki nädalavahetusi ehk Puentesid(sillad), mis tähendab seda, et kui püha langeb esmaspäeva peale, siis võetakse vabaks ka reede ja vastupidi.

img_1299
Lapsed pärast kooli Hispaania lippudega lehvitamas.

Seekord siis ilma Puenteta, aga poisi on ka sellise nädalaga ülimalt rahul! Hetkel vaatavad oma kõige lemmikumat multikat ja naudivad vaba päeva ning ootavad, et saaks sõpradele külla minna.

2 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga