Elu

Geopeitus

Kuna ma ise ei ole piisavalt pädev seletamaks, mis geopeitus on, siis ma otsustasin kasutada google abi.

Geopeitus (inglise keeles geocaching) on vabaaja-harrastus, mille eesmärgiks on leida üles teiste mängijate poolt peidetud nn aarded. Aarete asukohad (tavaliselt geograafilised koordinaadid) avaldatakse internetis spetsiaalsete geopeituse portaalide kaudu.

Ma ise seletaks seda asja nii, et geopeitus on orienteerumine+mõistatuste lahendamine+matkamine+muukimine kõik ühes potis.

Minu põnev seiklus geopeitusega sai alguse eile, kui Mai ja Liina mind kusagile inimtühja parklasse vedasid ning teatasid, et siin on nüüd üks vinge aare kusagil puu otsas ja läheme otsime selle üles. Peaks vist ära mainima, et ma ei olnud sellest kõrvalepõikest teadlik, sest me pidime ainult minu tädi bussi peale viima ja kohe koju tagasi põrutama ning seetõttu olid mul jalas mu killerkontsad, mis kohe üldse ei sobinud selle aarde otsimiseks, sest mu teravad kontsad vajusid pidevalt pehme pinnase sisse. Autosse muidugi tagasi ka ei saanud minna..põnev oli ju! Selline tunne oli, nagu oleks lapsepõlve tagasi sattunud, kus sõber oli midagi ära peitnud ja nüüd mina pidin selle üles otsima. Ronisime siis nende puude otsas ja lõpuks leidsime!

img_0356
Aarde leidsime lõpuks märgi seest. See on Mai katse oksaga aare kätte saada…mis ka õnnestus.

Täna, kui Mai ja Liina mind Tartusse tõid, siis tegime ka paar peatust. Nendest kõige põnevam oli keset metsa, kust me leidsime linnupesa, mis tegelikult ei olnudki linnupesa…hoopis telefon. Nende aaretega on see teema, et iga kord peab kätte saama logiraamatu, kuhu oma nimed siis kirja saab panna. Selle telefoniga oli aga see teema, et me ei suutnud pihta saada, kuidas me logiraamatu kätte saame. Toppisime telefoni hunniku sente ning püüdsime numbriks valida nii koordinaate kui ka aarde autori isiklikku telefoninumbrit, aga ei midagi. Masin ainult tänas meid sentide eest, aga logiraamatu asukohta ei avalikustanud. Lõpuks läksimegi tühjade kätega metsast minema. Aga põnev oli! Keset metsa telefoni iga päev ei leia! 🙂

img_0394
Selline pesakastike

img_0395

Igatahes oli väga huvitav!

Lisaks telefoniputkale keset metsa võib aardeid leida ka vee alt, aiapostide seest, puu otsast ning kivide vahelt. SIIN on välja toodud 19 ägedat peidukohta, kust on aardeid leitud.

Kui keegi hakkas huvi tundma, siis SIIT saab rohkem infot. Äkki on teie läheduses ka mõni aare 🙂

2 kommentaari

  • Kristina

    ma juba mõnda aega geopeitusega tegelenud ja päris palju põnevatesse olukordadesse sattunud tänu sellele 🙂 täna just leidsin ühe aarde kogemata, polnud plaaniski midagi otsida aga oli peidukohast natuke välja jäänud ja ootas logimist. igastahes arukam tegevus kui pokemon go 😀

    • Liisbett

      Kindlasti! Nüüd on muidugi see mure, et kui nina telefonis ringi käid ja meeleheitlikult ümbrust nuhid, siis kõrvaltvaatajale võib jääda mulje, et otsid Pokemone 😀 Samas tuleb tõdeda, et see on väga hea kate! Aga geopeitus oli tõesti põnev! Ma nüüd õhtu otsa üritasin pihta saada, et mis selle telefoni lahendus oli ja mulle tundub, et ma tabasin ära! Oleks nüüd vaid auto..sõidaks homne päev kontrollima 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga