hispaania,  Lapsed

Esimene koolinädal Hispaanias ja usuõpetus

Poiste esimene koolinädal on nüüd lõppenud. Kuna kogu informatsioon tuleb läbi filtri (loe: Kenti), siis ilmselgelt ei saa see postitus olla täis detaile ja emotsioone. Aga ma annan endast parima.

Esimesed päevad oli lastel üsna raske end üles vedada, sest nad olid harjunud üsna pikalt üleval olema ja selle võrra hommikul kauem magama. Rütmi said nad juba paari päevaga ja nüüd nad ärkavad ilma probleemideta üles. Nagu ma aru sain, siis lapsed ärkavad nüüd juba enne Kenti üles ja Chris on võtnud enda õlule Kentile kohvi valmistamise. Luksus! 😀

Tunnid algavad kell 9 ning vanevad viivad ilusti käe kõrval oma lapsed klassijuhataja kätte. Selleks, et klassi jõuda, peab läbima 3 väravat. Esimese värava juures on direktor, teise juures õppealajuhataja ja kolmanda juures keegi, kes parasjagu vaba on. Üldjuhul sekretär. Täpselt kell 9 pannakse väravad lukku ja sellele kinnitust sai Kent juba teisel päeval, kui ta täpselt 2 minutit hiljaks jäi ja enam sisse ei pääsenud. Kui see ka juhtub, siis õnneks ei ole maailma lõpp ja tuleb lihtsalt peauksest sisse minna ning lapsed sekretärile üle anda, kes siis ise lapsed õigetesse klassidesse juhatab. Ehk siis jääb lihtsalt ära võimalus ise lapsed klassi viia. Aga minu jaoks oli see suur üllatus, et üldse lapsed saab ise klassi viia, sest mul oli jäänud mulje, et lapsed antakse värava juures üle ja hiljem sealt samast korjatakse taas üles.

14536852_1220003988065883_64714365_o
Lapsevanemad hommikul kooli ees

Teine suur üllatus oli tunniplaanis 2 korda nädalas esinev usuõpetus 😀 Tegelikult ma teadsin küll, et üsna paljudes Hispaania riigikoolides on usuõpetus programmis, kuid ikkagi oli võõras seda tunniplaanis näha. Hetkel pole mul õrna aimugi, mida nad seal täpselt õpivad, aga eks ma annan teada, kui ma rohkem infot saan. Tunniplaanist veel. Eesti lastel on kõvasti rohkem vedanud, sest meil on esimeses klassis 4 tundi päevas. Hispaanias on tunniplaanis iga päev 6 tundi. Ei mingit halastust juba esimesest klassist peale. Kellel huvi, siis panen poiste tunniplaani ka siia, et saaksite vaadata, millised tunnid neil on.

14489790_1218325018233780_2051792287_o

Mis veel? Koolis sööklat ei ole ja seega tuleb see lastele kaasa pakkida. Nagu ma aru sain, siis üsna vähestes koolides on lastel võimalus sööklas süüa. See on üks asi, mida mul on üsna raske mõista. Arvestades, et lastel on juba praegu 6 tundi päevas, siis üks korralik soe lõunasöök kuluks igatahes ära..Siin oleks hea variant kasvõi see, et lapsed saaksid kodus söömas käia.

Lõunasöök
Lõunasöök

Päeva lõpus pääseb jälle läbi väravate ja klassijuhataja annab lapse vanemale üle. Nagu ma aru olen saanud, siis lapsed on päeva jooksul väga rõõmsameelsed ja teevad pidevalt nalja. Õpetaja ainult kiidab ja lapsed ise ei ole ka mitte mingit moodi kooli suhtes vastumeelsed. Iga hommik minnakse väga hea tujuga kooli ja täpselt samamoodi tulevad nad ka sealt tagasi. Juba esimesel päeval leidsid nad endale sõbra ja nädala lõpuks oli neil jutu järgi sõpru juba kolm. Kaks poissi ja üks tüdruk.

Hetkel rohkem midagi põnevat meelde ei tule. Ahjaaa..Esimesel päeval viskas Kenneth pärast kehalist kasvatust oma joogipudeli prügikasti 😀 Pudelid olid tühjaks saanud ja nad siis arutasid omavahel, et Kennethi oma on plastikust ja tuleb ära visata ja kuna Chrisi oma on metallist, siis toda ei viska 😀 Hahaaa 😀

Kui küsimusi Hispaania kooli kohta on, siis küsige julgelt! 🙂

Mida teie usuõpetusest kooliprogrammis arvate? 

2 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga